Acupunctuur

Home / Behandelingen / Acupunctuur

Acupunctuur

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Geneeskunde (TCM= traditional chinese medicine).
Deze geneeskunst is duizenden jaren oud en wordt wereldwijd in praktijk gebracht naast de westerse geneeskunst.
Acupunctuur is een volwaardige geneeswijze volgens de richtlijnen van de WHO (World health organisation).

Voorbeelden van mogelijke klachten:

De toepassing is zowel bij chronische als acute klachten mogelijk. Een techniek die voort komt uit de acupunctuur is dry needling. Hiermee wordt voor ontspanning gezorgd van een trigger of tender point teneinde de acute klacht of spanning te verminderen.
Chronische problemen zijn bijvoorbeeld persisterende darm, maag en stress gerelateerde klachten.

De acupuncturist werkt met naalden, warmtebronnen en cupping.
De intake duurt meestal 1 uur en een vervolgbehandeling ongeveer 3 kwartier. Na 4 tot 6 consulten is er een evaluatiemoment waarin gekeken wordt naar het effect van de behandeling. Hierna wordt besloten de behandeling te staken bij geen resultaat of tot een aantal vervolg sessies.

Dry needling is een methode om snel pijnklachten te verhelpen die ontstaan door spierverkrampingen. Deze techniek is in Canada ontwikkeld en gaat uit van de zogenaamde trigger points of tender points in de spier. Deze trigger points geven klachten zoals uitstralende pijn, bewegingsbeperking in omliggende gewrichten, krachtsverlies, tintelingen en hoofdpijn.

Met Dry Needling worden de verharde en pijnlijke plek in de spier aangetipt met een dunne acupunctuurnaald. Het is echter geen acupunctuur. Bij acupunctuur wordt gewerkt vanuit een energetisch concept waarbij meerdere naalden in het lichaam wordt geprikt en enige tijd blijven zitten.

De sensatie na de behandeling kan zwaar zijn en een vermoeid of beurs gevoel geven, maar dat trekt snel weg. Hierna bent u meer ontspannen met minder klachten van deze trigger points.
Het wordt vaak gebruikt als ondersteuning van de fysiotherapie.

Peter Zonneveld

Peter Zonneveld

Acupunctuur, Echografie, Fysiotherapie, Sportfysiotherapie

KVK nummer: 57203652
Tarief: 63,75
Peter is aanwezig op maandag, woensdag en donderdag van 9.00 tot 18.00