Neurologie en Revalidatie

Home / Behandelingen / Neurologie en Revalidatie

Neurologie en Revalidatie

Aan deze pagina wordt gewerkt.

Indien u als gevolg van vergevorderde artrose toe bent aan een nieuwe heup of knie is het zaak om voorafgaand aan de operatie te zorgen dat u zoveel mogelijk kracht, balans en coördinatie heeft. Dit kunt u optimaal doen in een trainingsprogramma van circa 6 weken in onze praktijk.

Als u na de ziekenhuisopname niet in de gelegenheid bent om naar de praktijk te komen, kan de fysiotherapeut bij u thuis komen voor oefeninstructie, houdings- en beweegadviezen.

Zodra u in de praktijk kunt komen, kunt u gebruik maken van onze apparatuur om uw kracht, mobiliteit, coördinatie en balans op te bouwen.

Gemiddeld duurt uw revalidatie tot 3 maanden na de operatie

Thuisoefenprogramma: Sta sterk
Vallen een groot probleem
Otago oefenprogramma
Het Otago oefenprogramma is een vast omschreven oefenprogramma voor thuis (kracht en balans), speciaal voor ouderen met valrisico. Het programma bestaat uit 4 of 5 thuisbezoeken van de fysiotherapeut met nog een aantal telefonische consulten. De gehele begeleiding bestrijkt een periode van ca. 1 jaar.
Het is gericht op ouderen die gemotiveerd kunnen worden om zelfstandig dagelijks de afgesproken oefeningen te doen en te wandelen. Bij deelname ontvangt men een duidelijke oefenmap met afbeeldingen en informatie. Enige beheersing van de Nederlandse taal is wel nodig om de informatie te begrijpen.
Zeven gezondheidscentra in Haarlem bieden dit programma aan.
Hanneke Osinga en Monique Muller doen dit bij Fysiotherapie Haarlem-Noord.